Annons
Annons


10 kloka husmorstips för köket!

Vilket är ditt bästa husmorstips? Något du själv kommit på eller något din mormor lärt dig?


  1. När du fryser in t.ex färs, gör alltid platta paket. Tar mindre plats och tinar snabbare än en klump. Akut? Riv den frysta färsen på ett rivjärn. Då går det också lite snabbare.
  2. Russin kan lätt bli torra! Förvara i en lufttät glasburk i kylen så torkar de inte.
  3. Likaså med kaffet! Det mår bäst av att stå i kylen det med.
  4. Använd en plastsked när du smakar av varm mat. Då bränner du dig inte lika lätt. Diska skeden efteråt för återanvändning.
  5. När du skrapat ur din vaniljstång. Släng den inte! Låt den sjuda med i en dessertkräm. Eller torka den och mixa sen med strösocker. Voila! Ditt alldeles egna vaniljsocker.
  6. Vänd ner en hårt vispad äggvita i din vispade grädde. Då blir grädden extra fin och fluffig!
  7. Istället för att använda kniven, så funkar saxen lika bra till att både få bacon i småbitar och till att få dig en pizzaslice.
  8. En skvätt öl i omeletten eller våffelsmeten gör den extra luftig!
  9. Ska du hacka många ägg? Riv äggen på den grova sidan på ett rivjärn istället. Fungerar utmärkt! Eller använd en potatisstöt.
  10. Har vitlöken börjat gro? Släng den inte! plantera i en kruka. Grön sida upp! Efter ett tag så växer fina gröna blad upp. Gott att använda i matlagning. Lite som gräslök.

Puss//Sandra

Annons

 

   Läs mer om
Kommentera


Annons

Annons

Laddar