Annons
Annons


Årets bröllopstårta!

Är du som jag nyfiken på maten & bröllopstårtan på prins Carl Philips bröllop? Tyvärr har jag ingen hemlig information att ge ut, men är du intresserad av bröllopstårtans historia och vem som fått det ärofyllda uppdraget nästa lördag, så slå dig ner med en kopp kaffe några minuter och titta på filmen nedan!


Branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer har fått det ärofyllda uppdraget från hovet att
ansvara för bröllopstårtan till prins Carl Philip och den blivande prinsessan Sofias bröllop. De som
skapar bakverket är Svenska Konditorlandslaget. Hur tårtan kommer att se ut, och smaka, är en väl
bevarad hemlighet fram till bröllopsdagen 13 juni. De två senaste kungliga bröllopen inom svenska kungafamiljen har bjudit på såväl en 3,3 meter hög
tårtdröm som en macaronpyramid. Den förstnämnda, kronprinsessan Victoria och prins Daniels tårta
gjordes även den av Sveriges bagare & konditorer.

Annons

”- Konsten att skapa en kunglig bröllopstårta utöver det vanliga kräver ett team av konditorer med stor
yrkesskicklighet och lång erfarenhet. Svenska Konditorlandslaget visade med sin sjundeplats i konditor-
VM, Coupe du Monde de la Pâtisserie, att de håller världsklass. Därför var det naturligt att låta dem
baka bröllopstårtan,” säger Martin Lundell, VD Sveriges bagare & konditorer som driver Svenska
Konditorlandslaget.

De som representerar det Svenska Konditorlandslaget och har fått uppdraget att
baka bröllopstårtan är: (du ser de även i filmklippet)

Mattias Ljungberg, Tössebageriet Stockholm
Mattias är en av Sveriges mest kreativa och konstnärliga konditorer
med fokus på skulptur. Han vann 2006 Årets Konditor. Som medlem i
Svenska Kocklandslaget vann Mattias även Guld i Culinary Olympics
både 2004 och 2012 med ansvar för just skulpturerna.

Frida Leijon, Güntherska Hovkonditori & Schweizeri Uppsala
Frida har tävlat i flera nationella och internationella konditortävlingar för
juniorer. Silvermedalj i Sverige 2008 och lag-Silver i European Pastry Cup
for Juniors 2009 och en 4de plats individuellt. 2010 en 12te plats i VM för
juniorer. Hon tog 2014 en Bronsmedalj med Konditorlandslaget i European
Cup. Frida arbetar passande nog på ett av Sveriges anrika hovkonditorier

Fredrik Borgskog, Clarion Hotel Post i Göteborg
Fredrik har tävlat med Svenska Kocklandslaget och har en Silvermedalj från
Culinary World Cup 2006 och Bronsmedalj 2008 i Culinary Olympics. Även
Bronsmedalj med Konditorlandslaget i European Cup 2014 och Guldmedalj i
Nordic Pastry Cup 2014.

//Sandra

 

   Läs mer om
Kommentera


Annons

Annons

Laddar