Annons
Annons


Årets konditorrapport!

Konditorrapporten 2016 speglar mångfalden i naturen och de färger, smaker och dofter som karakteriserar de svenska årstiderna. Att maximera råvarornas potential – och minimera svinn – är därför ett genomgående tema för recepten, oavsett om det handlar om att njuta av färska bär på sommaren eller att konservera dem för vintern!


Och det är väl ganska logiskt kan man tycka. Vi har ju ett sjuhelvetes skafferi i vår natur. Och att icke förglömma, det är så vi alltid har gjort innan.

Våra klassiker börjar bli populära igen (jag visste inte att de var impopulära…), och att fika har blivit hett även internationellt (och jag igen: sen när var det inte hett att fika?). Klassikerna får nya smaker och pimpas upp något.

Annons

Men trender är trender och man ska det med en nypa salt. Det är mycket reklam och pengar som styr. Att faktiskt ta vara på det vi har och förädla det är guld värt. Och förbannat logiskt.

Tre sorters kakor av Magnus Johansson.

Tre sorters kakor av Magnus Johansson.

Källa: Arla

PUSS//Sandra

   Läs mer om
Kommentera


Annons

Annons

Laddar