Annons
Annons


Bästa nyårsdesserten!

Än finns det tid att fixa en riktigt grym nyårsdessert! Krämig parfait med tomtebloss går aldrig ur tiden. Med smak av passionfrukt och clementiner blir den ett perfekt avslut på året.


Givetvis ska man toppa denna smarrighet med tomtebloss!

Givetvis ska man toppa denna smarrighet med tomtebloss!

Krämig exotisk parfaitbomb

• 4–6 pers • 30 min + tid i frys
10 mogna passionsfrukter
1 msk skal av clementin (ca 5 små clementiner eller 3 stora, gärna eko)
6 ägg
2 dl strösocker
5 dl vispgrädde
Garnering
ev passionsfrukter

1.Dela och gröp ur passionsfrukterna. Riv skalet från clementinerna. Om du vill kan du servera fruktköttet till eller spara bara det till en fruktsallad till dagen efter.
2.Separera gulorna från vitorna. Vispa var för sig, med socker i båda, alltså hälften av sockret i gulorna och hälften i vitorna.
3.Vispa grädden. Vänd ihop grädden med de vispade äggulorna och smaksättningen. Vänd till sist ner de vispade äggvitorna och blanda väl till en jämn smet.
4.Häll upp i en plastfolieklädd valfri form på minst 2 liter och låt stå i frys över natten eller minst 6 timmar.
5.Låt gärna parfaiten stå i rumstemperatur 30 minuter innan den ska serveras.
Tips!
Att klä en form med plastfolie gör det lättare att få ut parfaiten. Se till att plasten ligger tätt längsmed formen så att den inte kommer in i parfaiten. Det finns även silikonformar där du bänder ut din glass. Eller frys in i små portionsformar, koppar eller glas!

PUSS//Sandra

   Läs mer om
Kommentera


Annons

Annons

Laddar