Annons
Annons


BBQ a’ la Bjäre!


Sommartider är lika med grilltider! Jag gillar enkel matlagning. Häromkvällen tändes grillen och en hel Bjärekyckling lades på. Inga direkta tankar, utan jag öste på diverse torkade kryddor, mycket salt, olika sorters peppar. Sen fick kycklingen ligga och gotta sig på indirekt värme i ca 1,5 h.

Annons


Indirekt värme betyder kort och gott att råvaran ej ligger direkt ovanför glöden, utan sidan om. Resultatet blir saftigt och mört. Köttet får dessutom en fin och mild röksmak!
Tillbehören blev grillad sötpotatis och en senap- och dragonsås!

Senap och dragonsås
2 msk (rejäla) Johnnys söt/starka senap
2 äggulor
1-1,5 msk torkad dragon
ca 1,5 dl rapsolja
2 msk créme fraiche
några droppar citronsaft
salt och peppar

  1. Lägg äggulor, senap och dragon i en bunke. Vispa ner oljan i en tunn stråle, för hand, tills det börjar tjockna. 
  2. Blanda ner créme fraiche och smaka av med citron, salt och peppar. Voilà! En enkel och god sås på under 10 minuter!
   Läs mer om
Kommentera


Annons

Annons

Laddar