Annons
Annons


Choklad- och mandelmaräng

Ät den som den är, med vispad grädde och säsongens frukt och bär till en eftermiddagsfika. Eller varför inte baka 2 och lägg ihop till en tårta! Denna marängbotten passar till både vardag och fest!


Perfekt vispad maräng.

Perfekt vispad maräng.

CHOKLAD- OCH MANDELMARÄNG

5 äggvitor
5 dl florsocker
50 g mörk choklad
1/2-1 dl mandelspån

  1. Lägg äggvitorna med lite av florsocker i en rostfri bunke. Vispa över vattenbad tills vit och fluffig smet. Tillsätt resterande florsocker under vispningen. Vispa totalt ca 10 minuter. Var försiktigt så ingen ånga från vattnet kommer ner i vispet. Bunken måste täcka öppningen av kastrullen.
  2. Ta av från vattenbadet och vispa tills svalnat och blivit fast. Cirka 10 minuter.
  3. Hacka och smält den mörka chokladen. Vänd ner den slarvigt i marängen.
Vänd ner den smälta chokladen slarvigt, och rör runt slarvigt. Blir snyggast ränder då.

Vänd ner den smälta chokladen slarvigt. Kan räcka att bara göra som på bilden och sen skopa upp och bre ut marängen på bakpappret. Blir snyggast ränder då.

  1. Forma en cirkel av marängen på en bakpapperklädd plåt, ca 25 cm i diamter. Strössla över mandelspån och baka (gärna varmluft) i mitten av ugnen på 125° i cirka 60 minuter. Marängen är klar när den släppt från bakpappret.
Servera med vispad grädde och säsongens frukt och bär!

Servera med vispad grädde och säsongens frukt och bär!

Annons

Puss//Sandra

   Läs mer om
Kommentera


Annons

Annons

Laddar