Annons
Annons


Citrustider

Vintertid är citrustid! Inte direkt säsong här hemma, av naturliga skäl, men nu är den importerade som bäst!


Recept – lättlagad lax i form

Vilken citrusfrukt är din favorit? Jag älskar apelsin! Bara att skära i klyftor och trycka i sig.
Citron gillar jag bäst i mat. Både till kött och fisk. Finrivet skal av citron tillsammans med vitlök och timjan är kanon till nötkött.
Syltad citron är skitgott till en ceviche. Och gillar du färsrätter ska du definitivt ha cest av citron i t.ex en kalvfärslimpa.

Annons

Recept – Ljuvlig citron- och lakritscheesecake

Bergamot – är också en trevlig liten sak. Något mer bitter i tonen, men fantastisk i krämer och fyllningar till bakverk.
Satsumas – påminner om clementinen både till utseende och smak. Är oftast kärnfri.
Fingerlime – liten frukt från Australien som verkligen ser ut som ett litet finger och fruktköttet är som små kulor som smakar friskt av lime. Dock dyr och något svår att få tag på.
Yuzu – kom jag först i kontakt med för ca 10 år sedan i NYC. En östasiatisk frukt som påminner lite om grapefrukt i smaken.

Recept – i Mamma Maggies kaloribomb har vi både citron och apelsin!

Har 2 små citronträd hemma. Första citronen började komma för ca 1,5 år sedan. Har fortfarande inte skördat den än. Tänker mig en jäkligt god gin & tonic på den. Eller så har den hängt för länge och är torr som fnöske inuti…

Totalt har vi ca 6 citroner på gång i båda träden.

Totalt har vi ca 6 citroner på gång i båda träden.

Detta är den äldsta.

Detta är den äldsta.

   Läs mer om
Kommentera


Annons

Annons

Laddar