Annons
Annons


Dags för rabarber!

Älskar du rabarber? Då kan du inte missa denna bok. Full med härliga recept, historik och även odlingstips!


Mmm....

Mmm….

Rabarberkräm

♥ 4-6 port

1 vaniljstång
5 dl vatten
1 dl strösocker
1 dl ljust muscovadosocker
1 kg rabarber
3 msk potatismjöl

  1. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna.
  2. Koka upp vattnet i en kastrull tillsammans med fröna, vaniljstången, strösocker och muscovadosocker.
  3. Tvätta rabarberstjälkarna och skär i små bitar. Lägg bitarna i sockerlagen och sjud sedan på svag värme i ett par minuter.
  4. Rör ut potatismjölet i lite vatten och häll i under omrörning. Fortsätt sjuda tills krämen tjocknat. Förvaras i kyl.

Boken hittar du bl.a på Bokförlaget arena!

Skribent är Ingar Nilsson och fotograf är Charlotte Gawell.

Rabarber

   Läs mer om
Kommentera


Annons

Annons

Laddar