Annons
Annons


Enkel förrätt med löjrom och ost!

Gillar du löjrom? Gillar du ost? Gillar du snabblagade och enkla förrätter? Då måste du testa detta receptet!


enkel-forratt-med-lojrom

Sandras ostentré
En väldigt enkel förrätt, men så himla god! Går bra att göra dagen innan, men rumstemperera före servering, ca 40 minuter.
• 4 pers • 45 min
4 ägg
2 dl vispgrädde
2 dl grovriven vällagrad hårdost
Tillbehör
1 liten rödlök
50 g löjrom eller annan finkornig rom
crème fraiche

Annons

1.Sätt ugnen på 100°, gärna varmluft. Rör ihop ägg, grädde och riven ost. Skala och finhacka löken, lägg åt sidan.
2.Häll upp äggblandningen i fyra värmetåliga skålar eller djupa tallrikar. Tillaga i 30–35 minuter. Vicka lite på tallriken, smeten ska gunga lite i mitten men inte vara ogräddad.
3.Låt svalna och lägg sedan på rom, crème fraiche och lök.
Tips!
Om du häller smeten i en låg vid ugnsform, ca 15×15 cm, och bakar av hela, så blir det även ett utmärkt tilltugg. Du skär i små bitar och garnera med rom, crème fraiche och lök! Ev kortare tillagningstid, ca 15 minuter.

PUSS//Sandra

   Läs mer om
Kommentera


Annons

Annons

Laddar