Annons
Annons


Enkel och frostig dessert!

Vi alla känner igen det! Den där bananklasen blir aldrig uppäten. Här får du ett tips vad göra med mogna bananer! Och gott är det med.


Lets go bananas!

Lets go bananas!

Banan på pinne 

Enklare ”glass” finns inte! God och nästan lite nyttig!
•6 st   •30 min + 1 h i frysen

3 mogna bananer
200 g mörk choklad
6 glasspinnar, går att köpa på t.ex Panduro Hobby
Förslag på toppings
Godiskulor/strössel
Hackade nötter
Hackad choklad
Hackad kola

Annons

1. Skala och dela bananerna. Sätt fast pinne i bananhalvorna och lägg på en bakpapperklädd bricka. Ställ i frysen 1 timme.
2. Smält chokladen. Förbered och ta fram dina toppingar.
3. Ta ut bananerna och skeda över rejält med choklad så att bananerna täcks. Låt överflödig choklad rinna av, eller skrapa lätt med skeden. Garnera direkt. Servera!

Tips: Chokladen stelnar snabbt, så du måste också vara snabb. Det går bra att sätta tillbaka bananerna i frysen igen för att servera senare. Om de sätts i frysen igen så låt bananerna stå i rumstemperatur 10-15 minuter innan servering. Då är bananen fortfarande kall, men ändå lite krämig.

Recept Sandra Palmqvist

Bild Ralph Månsson

   Läs mer om
Kommentera


Annons

Annons

Laddar