Annons
Annons


Enkel påskkaka

Påsken är min favorithögtid! Och i sedvanlig tradition firas långfredagen i Lövestad hos mormor. Oavsett vart du firar påsk så är nedanstående kaka ett fint tips. En riktig påskkaka! Inget svårt, inga konstiga ingredienser. Och framförallt väldigt god! Kakan och receptet är tillägnat min mormor Brita.


Enkel paskkaka

Mormor Britas rustika mandel- och persikokaka

12 bitar, ca 1 h 30 min

  • 200 g skållad mandel
  • 200 g mjukt smör
  • 3 dl strösocker
  • 4 ägg från glada höns
  • finrivet skal av 1 citron
  • finrivet skal av 1 apelsin
  • 400 g grovriven mandelmassa
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • persikor på burk, ca 500 g avrunnen vikt

 

  1. Sätt igång ugnen på 175 grader och låt persikorna rinna av i en sil. Kör mandeln i en matberedare till mellangrov textur, dvs varken hackat eller malet. Lite både och!
  2. Vispa smör, citruscest och socker poröst med en elvisp. Sänk hastigheten och tillsätt äggen ett i taget.
  3. Blanda ihop mjöl, bakpulver och salt. Rör ner för hand i ägg- smörvispet tillsammans med mandelmassan. Blanda väl.
  4. Häll upp smeten i en välsmord och bröad form på 24 cm i diameter och ca 10 cm hög.
  5. Lägg ner persikorna med den kupade sidan upp och baka i nedre delen av ugnen i 50-60 minuter. Lägg över en bit folie mot slutet om kakan börjar bli mörk. Känn med sticka så klar. Givetvis kladdig i mitten, men ej rinnig.

Servera med en klick vispad grädde!

Annons

Puss//Sandra

Bild: privat Instagram

   Läs mer om
Kommentera


Annons

Annons

Laddar