Annons
Annons


Enkelt chokladgodis till påsk

Vill du göra eget påskgodis, men inte hunnit än? Detta enkla chokladgodis är både enkelt och går snabbt att göra!


Enkelt chokladgodis till pask

Enkelt och snabbt! Det bästa är att du kan använda både mörk, ljus eller vit choklad. Och toppa med precis vad du vill!

Ta valfri choklad. Mörk, ljus eller vit. Ca 200 g.
Hacka chokladen fint och smält. Smeta ut på bakpapperklädd bricka. Strössla över valfri topping. Totalt ½-1 dl. Ställ kallt att stelna.
Bryt i mindre bitar och njut!

Annons

Topping:
Hackade nötter
Torkade blommor
Torkat frukt
Även torkade örter i mindre mängd kan ge ett lyft.
Pulver av olika slag: lingon, ingefära, lakrits, matcha
Diverse godis, grovhackat.

 

3 sätt att smälta choklad på!

  1. Micron. Lägg finhackad choklad i en plastskål som tål microvärmen. Kör några sekunder i taget och rör emellanåt. Effekten beror på just din micro. Börja hellre på lägre effekt.
  2. I vattenbad. Lägg finhackad choklad i en rostfri skål. Sätt den skålen i en kastrull som passar så bra att ca 1/3 av skålen åker ner i kastrullen, och resten vilar ovanpå och inga glipor runtomkring mellan skål och kastrull. Kastrullen fylls med ca 2/3 vatten. Vattnet får ej röra vid skålen. Sätt igång värmen på spisplattan. När vattnet blir varmt (ej koka), smälter chokladen av ångan som värmer skålen.
  3. I ugnen. Lägg finhackad choklad på en bakpapperklädd plåt. I tunt lager utan för stora hål. Sätt i varm ugn på 100°. Smälter på ca 1-2 minuter. Ta ut och smeta till ev hål med en sked.
    Perfekt till just detta recept. Se till att chokladen är riktigt finhackat bara!

PUSS//Sandra

   Läs mer om
Kommentera


Annons

Annons

Laddar