Annons
Annons


Fantastisk och enkel persikopaj!

Finns alltid något att fira! Så om du varken tror på påskharen eller Jesus uppståndelse, så finns ju alltid sommartiden att fira!


Oavsett om påsken är slut eller ej, haft huset fullt eller bara njutit av egentid, så är denna saftiga paj definitivt värt att bakas idag!

Oavsett om du firat påsk eller ej, haft huset fullt av folk eller bara njutit av egentid, så är denna saftiga paj definitivt värt att bakas idag när vi går över till sommartid!

BRITAS MANDEL- OCH PERSIKOKAKA

En rustik och underbar kaka som jag namngett efter min mormor. Eftersom de båda är så ljuvliga! Denna kaka vinner på att ”stå till sig” några timmar när klar.

10-12 bitar, ca 1 h 30 min

  • 200 g skållad mandel
  • 200 g mjukt smör
  • 3 dl strösocker
  • 4 ägg från glada höns
  • finrivet skal av 1 citron
  • finrivet skal av 1 apelsin
  • 400 g grovriven mandelmassa
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • persikor på burk, ca 500 g avrunnen vikt

 

  1. Sätt igång ugnen på 175 grader och låt persikorna rinna av i en sil. Kör mandeln i en matberedare till mellangrov textur, dvs varken hackat eller malet. Lite både och!
  2. Vispa smör, citrusskal och socker poröst med en elvisp. Sänk hastigheten och tillsätt äggen ett i taget.
  3. Blanda ihop mjöl, bakpulver och salt. Rör ner för hand i ägg- smörvispet tillsammans med mandelmassan. Blanda väl.
  4. Häll upp smeten i en välsmord och bröad form på 24 cm i diameter och ca 10 cm hög.
  5. Lägg ner persikorna med den kupade sidan upp och baka i nedre delen av ugnen i 50-60 minuter. Lägg över en bit folie mot slutet om kakan börjar bli mörk. Känn med sticka så klar. Givetvis kladdig i mitten, men ej rinnig.

Servera med en klick vispad grädde!

Puss//Sandra

Bild: privat Instagram

   Läs mer om
Kommentera


Annons

Annons

Laddar