Annons
Annons


Godaste mandelkakan till jul

Än finns det tid att baka till jul! Denna kakan är inte bara saftig och god, den är även väldigt enkel! Och dessutom en av mina favoritkakor.


godaste-julkakan-recept2
Saffran- och mandelkaka med varma lingon
Denna kaka smakar rejält av saffran! Vill du ha en mildare smak så använd endast 1 kuvert saffran.
• 12 bitar • 1 tim
400 g mandelmassa
3 ägg
2 kuvert saffran à 0,5 g
100 g rumstempererat smör
3 msk majsstärkelse
2 tsk bakpulver
1 dl flagad mandel, ca 30 g
Varma lingon
1 pkt frysta lingon, 250 g
ca 1 dl strösocker
Servering
lättvispad grädde
ev flagad mandel

Annons

1.Sätt ugnen på 175°.
2.Riv mandelmassan grovt på ett rivjärn. Vispa den porös tillsammans med ägg, saffran och smör. Tillsätt majsstärkelse och bakpulver. Rör ihop till en jämn smet.
3.Häll upp smeten i en smörad och bakpappersklädd bakform med avtagbar botten, ca 24 cm i diameter. Strö över den flagade mandeln.
4.Baka i mitten av varm ugn i 30–35 minuter. Håll uppsikt då alla ugnar fungerar olika. Lite kladdig ska den vara när det är färdig. Låt svalna.
5.Lägg lingon och socker i en kastrull. Värm på försiktigt till sockret har smält, ca 10 minuter.
6.Toppa kakan med lättvispad grädde och de varma lingonen vid servering eller ha det vid sidan om. Garnera med lite extra flagad mandel om du vill!

PUSS//Sandra

sandrap

 

   Läs mer om
Kommentera


Annons

Annons

Laddar