Annons
Annons


Godaste toscakakan – recept

Jag skulle vilja baka mer. Tyvärr hinner jag inte. Därför gillar jag enkla bakverk! Sockerkakor, bullar, muffins och den här fantastiska toscakakan där toscan har en syrlig och fräsh ton av citrus!


Toscakaka! Finns det något enklare och godare!

Vit brownie med citrontosca

Maffig kaka med sötsyrlig tosca! Rågmjölet ger kakan en något mörkare färg och fin karaktär. Den vita chokladen ger fin saftighet.
16 bitar 1 timme

    • 3 ägg
    • 3 dl strösocker
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 200 g vit choklad
    • 3 dl rågmjöl, ej grovt
    • 2 tsk bakpulver
    • 2 dl tjock yoghurt, t.ex turkisk
    • 100 g smör
  • citrontosca
    • 100 g smör
    • 1 ½ dl ljus sirap
    • ½ dl vispgrädde
    • 2 dl strösocker
    • 3 dl blandade nötter: jordnötter, mandel, kokos
    • 3 st citroner, finrivet skal
  1. Hacka och smält chokladen över vattenbad. Vispa ägg, socker och vaniljpulver vitt och fluffigt. Vänd ner chokladen i äggvispet.
  2. Blanda mjöl, vaniljpulver och bakpulver och vänd ner.
  3. Bryn smöret i en kastrull tills gyllenbrunt och luktar nötigt. Rör ner yoghurten däri och blanda det sen med mjöl/äggblandningen.
  4. Baka i mitten av varm ugn på 200° i 15 minuter i en bakpapperklädd rektangulär form ca 25 x 35 cm.
  5. Hacka nötterna grovt. Blanda resterande ingredienser till toscasmeten i en kastrull. Koka upp smeten under omrörning och låt sjuda 5 minuter. Rör ner nötterna och häll smeten över kakan. Grädda i ca 10 minuter till. Låt kakan kallna och skär den i bitar.

Puss

Annons

Bild: sandras mobil
Recept: Sandra Palmqvist

 

   Läs mer om
Kommentera


Annons

Annons

Laddar