Annons
Annons


Griljerad skinka med cheddar och grönkål

Griljerad julskinka hör julbordet till för många. Prova detta recept med grönkål och cheddarost! Du bara rör ihop allt och smetar sen på. Enkelt och gott!


Griljerad skinka hör julbordet till för många. Köp gärna svenskt kött.

Griljerad skinka hör julbordet till för många. Köp gärna svenskt kött.

Finns det någon griljering som inte trillar av lite när man skär upp julskinkan? Eller hur, det trillar av lite, men det gör inget tycker jag. Detta recept på griljerad julskinka är snabblagat och det är enkelt! Du bara rör ihop alla ingredienser och smetar sen på och griljerar. Perfekt!

Annons

Sandras griljerade skinka
Denna funkar även till vegetarisk ”skinka”, till exempel quorn eller en ugnsbakad rotselleri. Det går utmärkt att halvera receptet till en mindre skinka eller rotselleri.
• 20 min
ca 2–2 ½ kg kokt skinka
Griljering
50 g lagrad cheddarost
1 dl söt/stark senap
1 dl ströbröd (glutenfritt om du vill)
1 dl finhackad grönkål, ca 20 g
2 äggulor
½ tsk salt
½ tsk grovkornig svartpeppar

1.Sätt ugnen på 250°.
2.Riv osten så fint det går och blanda ihop med resten av ingredienserna. Det ska bli en fast röra. Tryck ut röran på skinkan.
3.Griljera skinkan i mitten av varm ugn i 5–8 minuter.

Tips!
Vill du ha mer sting, byt ut hälften av senapen mot dijonsenap.

PUSS//Sandra

Av Sandra Palmqvist
Foto Christina Uhlin

   Läs mer om
Kommentera


Annons

Annons

Laddar