Annons
Annons


Krämig blomkåls- och bacongratäng!

Krämig gratäng på blomkål och bacon! Perfekt och enkel middag!


Krämig blomkålsgratäng med krispigt bacon.

Krämig blomkålsgratäng med krispigt bacon.

Krämig blomkåls- och bacongratäng

• 4 pers • 45 min
1 blomkålshuvud, ca 800 g
1 pkt bacon, ca 140 g
2 dl vispgrädde
½ dl ströbröd
200 g naturell cream cheese
2 dl riven vällagrad ost

Tillbehör

rostade pumpafrön
surdegsbröd

1.Skölj blomkålen, behåll det helt och lägg i en kastrull med vatten. På med lock och låt koka i ca 10 minuter.
2.Sätt ugnen på 225–250°. Skär baconet i mindre bitar och knaperstek i stekpanna eller ugn.
3.Rör ihop grädde, ströbröd, cream cheese och riven ost.
4.Ta upp blomkålshuvudet och låt det rinna av väl. Lägg det helt i en form, tryck till det något och öppna upp ”sprickor”. Häll på ostkrämen över och ner mellan buketterna.
5.Tillaga klart högt upp i ugnen i 15 minuter. Håll uppsikt. Servera med knaperstekt bacon, rostade pumpafrön och bröd.
TIPS! Så steker du bacon i ugn!
Lägg baconbitarna utspridda på bakpapper och tillaga på ca 225° i 10 minuter.

Recept/styling: Sandra palmqvist

Fotograf: Ralph Månsson

 

   Läs mer om
Kommentera


Annons

Annons

Laddar