Annons
Annons


Krämig potatissallad med dill och bacon

Jag tröttnar aldrig på potatissallad. Den krämiga är min favorit! Inspiration har jag fått av Mamma Maggi och pappa Göte. Receptet är en kombo av Pappas gräddfilssås och mammas variant på potatissallad. Du bara måste prova!


Krämig potatissallad med dill och bacon.

Krämig potatissallad med dill och bacon.

Krämig potatissallad med dill och bacon

God som den är, men extra fin till kycklingrätter!
• 4 port • 30 min
500 g kokt potatis, gärna små
1 pkt bacon, ca 140 g
1–2 kokta ägg
½ purjolök
3 dl gräddfil
1 dl majonnäs
½ dl hackad dill
salt och peppar

Annons

1.Skär baconet i mindre bitar och knaperstek det. Låt rinna av på hushållspapper.
2.Skala och riv de kokta äggen eller tärna smått. Skölj och finstrimla purjolöken.
3.Blanda samman gräddfil, majonnäs, dill och purjolök. Vänd ner potatisen. Smaksätt med salt och peppar.
4.Lägg upp i skål eller på fat och strö över ägghack, knaprigt bacon och eventuellt mer grönt.
Tips!
Lägg upp i en sockerkaksform och garnera med färsk dill, då kan den som vill ta lite extra dill! Och så är det vackert att titta på.

 

Tips!
Vill du ha en magrare variant så byt ut majonnäsen mot turkisk yoghurt och använd kycklingbacon i stället för vanligt bacon.

Recept: Sandra palmqvist
Bild :Ralph Månsson

   Läs mer om
Kommentera


Annons

Annons

Laddar