Annons
Annons


Rödkålssmoothie

Lägg på ett kål! Gott nyttigt och billigt! Här får du 3 härliga och energigivande recept med kål.


Smoothie på rödkål och blåbär!

Smoothie på rödkål och blåbär!

Rödkålssmoothie

Ett recept du måste prova! Gott (lite nyttigt) väldigt mättande och en bra start på dagen!

2 stora glas eller 4 mindre, ca 20 min

Ingredienser

2 dl fint hackad rödkål
1 dl blåbär, gärna från frysen
1 msk honung
½ tsk vaniljpulver
400 ml kall kokosmjölk, 1 brk

Lägg allt i en mixer och kör några minuter. Voila!

Pesto på kål!

Pesto på kål!

Pesto på svartkål och hasselnötter

På mackan, till fisken eller bara till en nykokt pasta. Mums! Hittar du inte svartkål, går det lika bra med grönkål!

ca 3 dl, ca 20 min

5 dl hårt packad svartkål, skuren, ca 150 g
2 dl riven parmesan
2 klyftor vitlök
2 dl hasselnötter
2 dl rapsolja
1 dl olivolja
salt och peppar

1. Skala och riv vitlöken. Hacka hasselnötterna grovt.
2. Kör allt, utom oljan, i en matberedare till en halvgrov konsistens. Tillsätt sen oljan, lite i taget. Smaka av med salt och peppar och eventuellt några droppar citronsaft. Tänk på att parmesanosten ger sälta.

 

TIPS!

Jag blandar både olivolja och en mild rapsolja när jag gör pesto. Just för att det inte ska bli sådan pikant smak av bara olivolja, som lätt kan ta över.

 

God, nyttig och billig kålsallad!

God, nyttig och billig kålsallad!

Kålsallad med citrus och chili

En nyttig sallad fylld av energi! God till kött såsom fisk eller bara som den är!

ca 4-6, ca 30 min

Picklad rödkål

250 g rödkål
1 dl socker
1 dl äppelcidervinäger

Bladgrönt och protein

300 g blandad kål, fint strimlat. T.ex savoykål, grönkål, spetskål. Eller välj din favorit/favoriter!
ca 200 g kokta linser, gröna eller röda. Kokta bönor funkar också!

Dressing

finrivet skal av 2 limes + fruktköttet + fruktsaft
finrivet skal av 2 apelsiner + fruktköttet + fruktsaft
½-1 röd chili

Topping

1 dl cashewnötter
1/2 dl torkade tranbär

1. Strimla rödkålen fint. Koka upp socker och vinäger och häll över. Låt stå någon timme. Eller gör det dagen innan servering.
2. Skölj och och dela resterande kål i mindre bitar.
3. Finhacka chilin och rör ihop med fruktsaften och citruscesten.
4. Arrangera den råa skurna kålen och linserna på fat. Toppa sen med den picklade kålen och fruktköttet från citrusfrukterna.
5. Ringla över dressingen och strössla över tranbär och cashewnötter. Servera!

Recept/styling: Sandra Palmqvist Fotograf: Sophie Håkansson

 

 

 

 

 

 

 

   Läs mer om
Kommentera


Annons

Annons

Laddar