Annons
Annons


Mamma Maggis ljuvliga kaloribomb!

Detta är en av mina favoritkakor. Den vill jag dela med mig av till dig. Receptet har jag en gång fått av min mamma Margareta (Maggi) som jag sen modifierat om, därav namnet Maggis kaloribomb.


Kladdig, chokladig och saftig på en och samma gång!

Kladdig, chokladig och saftig på en och samma gång!

MAGGIS KALORIBOMB

ca 24 st
1 pkt mariekex, 200 g
200 g sötmandel
400 g smör
50 g vit choklad
finrivet skal av 1 citron
finrivet skal av 1 apelsin
5 dl strösocker
4 ägg

Mjölkchokladtryffel:
100 g smör
300 g mjölkchoklad/ljus choklad
Garnering: en bit Marschoklad eller annan choklad

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Lägg mariekex och sötmandel i en matberedare och kör tills det är smuligt. Smält smöret och hacka chokladen fint. Blanda allt för hand i en skål tillsammans med skal av citron och apelsin samt sockret.
3. Rör ner äggen och blanda väl. Häll upp i aluminiumformar, ca 7 cm i diameter. Sätt in i ugn 10–12 minuter tills de är gyllenbruna.
4. Mjölkchokladtryffel: Smält smöret. Hacka chokladen och vänd ner den. Ta från värmen och rör tills det smält ihop. Låt tryffeln svalna och bred på när även kakan svalnat lite. Garnera med valfri chokladbit. Blir 6–8 bitar på en liten mars.

TIPS!
Om du vill så lägg även några enstaka havssaltflingor på chokladtryffeln innan den stelnat helt!

Kram//Sandra (och mamma Maggi)

   Läs mer om
Kommentera


Annons

Annons

Laddar