Annons
Annons


Matig rödbetspaj

Idag kör vi "meatless monday"! Denna pajen är enkel, god och inga konstiga ingredienser.


Vegetarisk paj som räcker till många!

Vegetarisk paj som räcker till många!

Rödbetspaj

En matig paj som räcker till många. Håller 4-5 dagar i kylskåp!

•6-8 •ca 1,5 h

1 sats färdig pajdeg eller gör egen pajdeg.
125 g smör
3 dl mjöl
1 nypa salt
några droppar kallt vatten

Fyllning
500 g rödbetor
2 mogna avokados
1 medelstor rödlök
½-1 dl små kapris
1 msk torkad timjan
100 g riven ost
10 ägg
3 dl mjölk

Annons

 

1. Klä botten i en avtagbar rund pajform på ca 24 cm i diameter med bakpapper. Tryck ut/lägg ner pajdegen.
2. Skala och skiva rödbetorna väldigt tunt. Skala och skiva avokadon. Skala och skiva rödlöken tunt.
3. Varva rödbetor, avokado, timjan, kapris, riven ost och rödlök i formen. Blanda ihop ägg + mjölk och häll över.
4. Tillaga klart i mitten/nedre delen av ugnen på 175° varmluft i cirka 60 minuter. Börjar den bli mörk, så lägg över en bit aluminiumfolie mot slutet.

Recept Sandra Palmqvist
Bild Ralph Månsson

   Läs mer om
Kommentera


Annons

Annons

Laddar