Annons
Annons


Middagsdags!Skreifiske i Norge,Dag 1.


Efter någon timmes förberedelser i köket så var det dags att smaka på maten. Alla kockar hade gjort sin tolkning där givetvis huvudråvaran var skrei.

Vissa rätter var fantastiska, men några höll inte riktigt måttet.

Skrei-kickoff på Myre.Foto: Marius Fiskum © Norges sjømatråd

Jostein Medhus berättar om huvudråvaran.

Jostein Medhus berättar mer om huvudråvaran.

Skrei-kickoff på Myre. Foto: Marius Fiskum © Norges sjømatråd

Jag och fransosen Thiabault. Väligt trevlig person!

Jag och fransosen Thiabault. Väligt trevlig person!

Stefan Karlsson, Sverige i full gång. Musslorna var en del av såsen.

Stefan Karlsson, Sverige i full gång. Musslorna var en del av såsen.

Skrei-kickoff på Myre. Foto: Marius Fiskum © Norges sjømatråd

Ben pollinger, USA.

Ben pollinger, USA.

José Cordeiro, Portugal och Hung Fai, Spanien.

José Cordeiro, Portugal och Hung Fai, Spanien.

Stefan Karlsson, Sverige.

Stefan Karlsson, Sverige.

Gerald Zogbaum, Tyskland.

Gerald Zogbaum, Tyskland.

Gerald Zogbaum, Tyskland; "Himmel un Äd". Rimmad skrei med potatisskum, ravioli fylld med blodpudding, Raviolin var underbar!!

Gerald Zogbaum, Tyskland; ”Himmel un Äd”. Rimmad skrei med potatisskum, äpplepuré och en ravioli fylld med blodpudding, Raviolin var underbar!!

 

Simon Hulstone, England; skrei med smak av fänkål, persiljerotspuré, liten buljong på verjus (juice på gröna omogna druvor) och en vårlökssmörsås. Den bästa persiljerotspurén jag någonsin smakat! Len, krämig och perfekt balanserad.

Simon Hulstone, England; skrei med smak av fänkål, palsternackspuré, och en verjus- och vårlökssmörsås (verjus är juicen från gröna omogna druvor).  Den bästa palsternacksspurén jag någonsin smakat! Len, krämig och perfekt balanserad.

Jostein Medhus, Norge; Fantastisk rätt! 3 olika sorters skocka och spenatpuré (om jag minns rätt..) Mycket smaker och härlig presentation!

Jostein Medhus, Norge; Fantastisk rätt! 3 olika sorters skocka och spenatpuré (om jag minns rätt..) Mycket smaker och härlig presentation!

José Cordeiro, Portugal; Josés skrei fick tillagas i olivolja på låg temperatur. Till det en kikärtspuré med rökt skinka. Typ en prosciuttoskinka.

José Cordeiro, Portugal; Josés skrei fick tillagas i olivolja på låg temperatur. Till det en kikärtspuré med rökt skinka. Typ en prosciuttoskinka.

Ben Pollinger, USA; chowder med skrei, rostad paprika, lök med mera. Skinnet hade han torkat krispigt i ugnen. Inte min favoriträtt. Smakade alldeles för lite .

Ben Pollinger, USA; chowder med skrei, rostad paprika, lök med mera. Skinnet hade han torkat krispigt i ugnen. Inte min favoriträtt. Smakade alldeles för lite .

Stefan karlsson, Sverige; "White food". Rimmad skrei med krämig sås på blåmusslor och ostron samt ansjovisglacerade vita rotfrukter. Smörstekta brödsmulor. Vaktelägg.Definitivt en av de bästa rätterna för kvällen! Perfekt tillagad skrei, bra sälta och ljuvlig smak. Spot on!

Stefan karlsson, Sverige; ”White food”. Rimmad skrei med krämig sås på blåmusslor och ostron samt ansjovisglacerade vita rotfrukter. Smörstekta brödsmulor. Vaktelägg.Definitivt en av de bästa rätterna för kvällen! Perfekt tillagad skrei, bra sälta och ljuvlig smak. Spot on!

Thiabault Tournaire, Frankrike; skrei med en citron- och pankocrust samt en potatispuré med salvia, rostade hasselnötter. Citronen tog över och inte den roligaste presentationen.

Thiabault Tournaire, Frankrike; skrei med en citron- och pankocrust samt en potatispuré med salvia, rostade hasselnötter. Citronen tog över och inte den roligaste presentationen.

 

Hung Fais tolkning; The nomad´s trip. Fais skrei fick sällskap av en piquillokräm, pil-pilsås på oliver, senap, olivolja, ägg och pickles. Väldigt smakrik!

Hung Fais tolkning; ”The nomad´s trip” Fais skrei fick sällskap av en piquillokräm, pil-pilsås på oliver, senap, olivolja, ägg och pickles. Väldigt smakrik!

Skrei-kickoff på Myre. Foto: Marius Fiskum © Norges sjømatråd

Det var i det stora hela en väldigt trevlig kväll! Vi var alla dock trötta och gav upp ganska tidigt.

(strax efter midnatt eller så…)

Dagen efter var det ju dags att bege oss ut med fiskebåten!

Stora fiskar och roliga bilder utlovas!

Foto: Marius Fiskum

 

 

 

   Läs mer om
Kommentera


Annons

Annons

Laddar