Annons
Annons


Middagstipset!


Det är fredag och helgen infinner sig snart.

Men! Vad ska vi äta till middag? Det problemet hade jag häromkvällen. Tog mig en titt i kyl, frys och skafferi.

Detta är vad som blev! Mycket gott och blir ca 2-4 portioner. Beroende på vad som serveras till.

Lammfärsgryta med curry

2-4 port

Annons

250 g lammfärs. Går bra med nötfärs, vegetariskt eller viltfärs med.
ca 5-6 cm färsk ingefära
2-3 vitlöksklyftor
1 stor sötpotatis
2 msk gul currypasta.
1 brk kokosmjölk
kycklingbuljong

Och om du vill lite fryst spenat som får åka med lite på slutet strax innan servering!

1. Skala och riv vitlök och ingefära fint. Bryn i en kastrull med olja eller en klick smör tillsammans med färsen tills fin färg.
2. Under tiden köttet bryns, skala och tärna ner sötpotatisen och tillsätt i grytan tillsammans med kokosmjölk, currypasta och några matskedar buljong. T.ex kycklingbuljong. Låt småkoka utan lock ca 20 minuter.
3. Krydda och smaka av med timjan, salt och peppar. Ev mer currypasta. Tänk på att buljongen ger sälta! Ät gärna med en klick turkisk yoghurt. Jättehungrig? Servera med ris, matvete eller cou-cous och lite bröd.

TIPS!

  • Färsen går bra att byta ut mot nötfärs, vegetariskt eller viltfärs. Inte blandfärs eller fläskfärs. Blir för fett.
  • Gillar du inte sötpotatis går det bra med vanlig potatis eller någon annan rotfrukt.
  • Gul currypasta går givetvis att byta mot grön eller röd om du så vill. Eller torkad och malen curry.

Trevlig helg!

//Sandra

Snabbt, gott och enkelt!

 

 

   Läs mer om
Kommentera


Annons

Annons

Laddar