Annons
Annons


Min godaste midsommartårta!

I Allers har vi många härliga bakrecept till hela sommaren! Här får du en favorit i repris: Min saftiga mazarintårta!


Eftersom jag är något beroende av mazarinkakor har jag vidareutvecklat receptet lite; mer mandelmassa, citrussmak, ännu saftigare, mer kärlek (läs smör…) och dessutom helt glutenfri! Det finns hundratals liknande recept, men just detta gillar jag mycket!

  • 500 g rumstempererad mandelmassa med hög mandelhalt. Ingen såndär ”hittepå” där man får leta efter mandeln med pincett. Eller varför inte göra din egen?
  • 125 g riktigt smör, rumstempererat.
  • finrivet skal (cest) av 2 citroner. Lime funkar det med.
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl skållad och grovhackad mandel
  • 4 st medelstora ägg, rumstempererade.
  • 50 g hackad mörk choklad
  1. Vispa ihop mandelmassa, smör, cest, bakpulver och socker med elvisp i en bunke.
  2. Rör ner choklad och mandel. Tillsätt till sist äggen ett i taget under omrörning. Blanda väl!
  3. Häll upp smeten i en välsmord rund springform med avtagbar botten och baka i mitten av förvärmd ugn på 175 grader i cirka 40-45 minuter. Låt svalna i formen.
  4. Servera ljummen med iskall lösvispad grädde och garnera med de bär du gillar bäst! Det är läge för jordgubbar just nu. Eller ta blandad kompott från frysdisken!

 

Puss//Sandra

   Läs mer om
Kommentera


Annons

Annons

Laddar