Annons
Annons


När man firar midsommar i mars!


När vi gör matplåtningar så vill vi givetvis göra det i säsong. Då har vi fin naturlig miljö, bra råvaror och det blir bättre helt enkelt! Tyvärr hann vi inte med att göra vårt midsommarjobb i säsong till i år, så förra veckan firade vi midsommar rejält i dagarna tre!

I tre dagar tänker du?!

Det tar sin lilla tid. Ska kommas på och skrivas recept, handla alla råvaror, maten ska sen provlagas och lagas upp inför plåtningen.Rekvisitan såsom glas, porslin, bestick, servetter, vaser, flaskor, dryck, blommor och bord och stolar ska samlas in. Ibland behöver vi vanliga människor/modeller som ska vara med på bild.

Är vi på annan plats än fotoateljèn så behöver vi packa med alla redskap som ska användas såsom knivar, uppläggningsbestick, hushållspapper, sopsäckar, handskar, plastfilm, en kaffetermos till oss kockar och fotograf etc, etc…

Och så givetvis all kamerautrustning! Och det är en hel del..

Mycket att tänka på och tröttheten smyger sig på mot slutet. Som tex när Ebba (som bor i huset med den fina verandan som vi fick husera på) frågade om vi saknade det där fatet med kött och grönsaker som hon och hennes familj hittade i trädgården dagen efter….

Vad är en midsommar utan en krans!

Vad är en midsommar utan en krans!

 

Fotograf Kicki igång på punchverandan.
Fotograf Kicki igång på punchverandan.
En del av maten strax innan styling & plåtning.

En del av maten strax innan styling & plåtning.

Sill.

Sill. Smaker & råvaror som stjärnanis, bacon, aquavit & hallon fick sätta smak på årets sill i Allers!

Vi sprider ut oss ganska väl och nyttjar alla ytor...

Vi sprider ut oss ganska väl och nyttjar alla ytor…

Miki bjöd på lite lunchmusik!

Miki bjöd på lite lunchmusik!

En del av resultatet. jag och Miki på bilden och fotograf Kicki som håller bilden.

En del av resultatet. jag och Miki på bilden och fotograf Kicki som håller bilden.

Glad midsommar!

nySandra

 

 

 

 

 

 

   Läs mer om
Kommentera


Annons

Annons

Laddar