Annons
Annons


Nutellafyllda plättar!

Varma plättar där Nutellan rinner vid första tuggan! Mmm..kan det bli bättre?


Med dessa nutellafyllda plättarna i magen, så klarar man allt!

Med dessa nutellafyllda plättarna i magen, så klarar man allt!

Nutellafyllda vaniljpannkakor med vinterfrukt

Rismjölken går bra att byta ut mot vanlig mjölk.

•4 port, ca 12-14 plättar •30 min

5 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 ½ tsk vaniljpulver eller 1 urskrapad vaniljstång
2 ägg
1 msk rapsolja
3 dl rismjölk
smör eller olja till stekning
ca 1-2 dl Nutella, eller annan chokladkräm. Kanske hemgjord?

Servering

Vinterfrukt t.ex apelsin, blodgrape och granatäpple

Annons

 

1.  Klicka ut Nutellan på bakpapper och forma till 16 små tunna cirklar (dvs några extra om något skulle gå åt skogen. Som att hamna i munnen eller så….) ca 3 cm i diameter. Sätt i frysen så de stelnar ordentligt. Detta gör vi för att undvika att det smälter i pannan.
2. Blanda alla torra ingredienser i en skål.
3. Rör ner ägg och olja.
4. Tillsätt rismjölken och mixa med en stavmixer tills det blir en jämn och slät smet.
5. Börja steka plättarna i matfett i en stekpanna på medelvärme tills de är fint gyllenbruna på undersidan. Lägg på en fryst Nutellacirkel, toppa med lite smet,och vänd pannkakan. Låt den sedan bli fint gyllenbrun den med. Gör inget om pannkakan inte blir perfekt och lite Nutella rinner ut! Insidan som räknas! Och den ska vara mjuk, kladdig och chokladig!
6. Servera Nutellaplättarna med vinterfrukten!

Tips! Även goda kalla dagen efter på t.ex en skidtur där extra energi behövs!

Se Allers 3 favoritrecept med nutella!

Kram! //Sandra

Bild: Ralph Månsson

   Läs mer om
Kommentera


Annons

Annons

Laddar