Annons
Annons


Nya matiga händelser!


Det är verkligen en händelserik höst inom gastronomin!

Mässor och tävlingar till höger och vänster.

Underbart!

Den 5 oktober är det final i Arlas kladdkakerace. En tävling för bakglada barn!

Finalen äger rum under chokladfestivalen på Stockholmsmässan.

6 finalister med bidrag som ”kladdkaka med popcorn, cashewnötter och kolasås”, lakrits- och fudge med hjortrongrädde” , ”apelsin- och pistage” med mera. Ännu roligare är att i juryn sitter förra årets vinnare Ola Gustavsson, 11 år och några andra unga bak- och matglada barn.

Det ska börjas i tid!

 

Finalen för årets konditor pågår också under Stockholmsmässan.

4 oktober tävlar fem finalister. Varav Lina Olsén från Tösabiten i Ekeby är en finalist. Det ska tillverkas bla praliner och söta tapas. Lina gästar även veckans Allers (nr 40) Missa inte det mötet eller Linas ljuvliga tapasdessert på sid 74.

 

Även bloggarna ska få sin del av den gastronomiska kakan. På ”Mitt Kök” mässan den 7-10 november delas det ut fina pris.

De 3 huvudkategorierna är; stora matbloggpriset, folkets val samt vinbloggspriset. Det delas även ut en hedersutmärkelse till den matbloggare som har lyft fram andra matbloggare eller bidragit på annat sätt i bloggosfären.

Övriga kategorier är; bästa bak- och dessertblogg, bästa podcast, bästa nykomling, bästa videoinnehåll, bästa branchblogg, bästa foto och bästa design.

Det finns något för alla helt enkelt!

 

130 bidrag skickades in till Årets kock 2013. Den 7 februari 2014 är det 6 kockar som slåss om titeln. Första semifinalen avgörs den 11 oktober i Linköping. Tyvärr inga tjejer med där. Jag hoppas på att få se iaf en kvinna i andra semifinalen.

www.aretskock.se

 

….och sist men inte minst! Anders och Måns gör en film för naturskyddsföreningen. Filmen ska få svenskar att förstå fördelarna med ekologisk mat. Se hela filmen här;

https://vimeo.com/74836985

 

…..och här får ni en sneakpeak på veckans Allers (nr 40). I butik idag!

IMG_5501[1]

IMG_5502[1]

Lina från Tösabiten i Ekeby. Finalist i årets konditor.

Lina från Tösabiten i Ekeby. Finalist i årets konditor.

Härliga viltrecept!

Härliga viltrecept!

Veckans baksida!

Veckans baksida!

Sandras matblogg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   Läs mer om
Kommentera


Annons

Annons

Laddar