Annons
Annons


Påsksallad med bacon, potatis och salvia!

Här får du ett enkelt och kanongott recept på en matig sallad. Perfekt till påskhelgen!


En matig sallad med bacon, salvia och hasselnötter är perfekt till påskmiddagen!

En matig sallad med bacon, salvia och hasselnötter är perfekt till påskmiddagen!

Sallad med brynt smör, salvia, bacon och hasselnötter

Brynt smör höjer de flesta maträtter! Här får smöret sällskap av sältan hos bacon och lite beska från hasselnötter.
• 4 pers • 40 min
400 g små potatis
1/2 dl hasselnötter
ca 150 g bacon
1 gul lök
1 knippa färsk salvia, ca 50 g
ca 10 rädisor
1–2 msk smör
50 g smör

  1. Koka potatisen mjuk. Dela den och lägg upp på fat. Rosta nötterna i en torr panna och hacka sedan grovt. Knaperstek baconet. Tips på hur du enklast får krispigt bacon!
    2. Skala och finhacka löken, hacka salvian grovt. Skiva rädisorna.
    3. Bryn 1–2 msk smör så det blir riktigt gyllenbrunt. Då får det en härligt nötig smak. Du känner även det på doften! Lägg ner löken och salvian och låt bli mjukt.
    4. Häll salvia- och lökfräset över potatisen. Bryn det sista smöret (50 g) och häll över. Toppa med rostade hasselnötter, bacon och rädisor!

Recept – Potatis med ljuvlig fänkålskräm

Annons

Puss //Sandra

Recept: Sandra Palmqvist

Bild: Ralph Månsson

   Läs mer om
Kommentera


Annons

Annons

Laddar