Annons
Annons


Smaklexikon till vårens primörer!

Ibland är det svårt att sätta smakerna vid matlagningen! Här kommer några tips till några av vårens primörer!


Olika örter passar till många olika saker. Både sött och salt. Kolla i smaklexikonet och släpp loss din fantasi!

Olika örter passar till många olika saker. Både sött och salt. Kolla i smaklexikonet och släpp loss din fantasi!

  • Basilika: kapris, gräslök, vitlök, mejram, oregano, mint, lök, persilja, rosmarin, timjan, kronärtskocka, aubergine, grönsaker, oliver.
  • Betor: äpplen, basilika, morötter, ost, gräslök, dill, hårdkokta ägg, vitlök, honung, pepparrot, citron, mint, senap, olivolja, lök, apelsin, peppar, pistagenötter.
  • Fläder: aprikos, fikon, honung, citron, mandarin, andra bär, persika, plommon.
  • Harsyra: gräslök, bönor, gröna bladgrönsaker, oregano, persilja, timjan, squash.
  • Jordgubbar: äpple, svartpeppar, choklad, citrus, koriander, mynta, rabarber, vanilj.
  • Morot: anis, kanel, ingefära, muskotnöt, valnötter.
  • Rabarber: äpple, aprikos, bär, svartpeppar, citrus, ingefära, nektarin, persika, plommon, jordgubb.

 

Puss//Sandra

   Läs mer om
Kommentera


Annons

Annons

Laddar