Annons
Annons


Smarrig skördesallad

Skördetider vankar! Denna goda och dessutom vackra sallad passar de flesta. Om du dessutom funderat på att testa rawfood, så är salladen en god början!


En sallad på betor är inte bara gott, det är vackert med!

Nyttig, enkel och god! En sallad på betor är inte bara gott, det är vackert med! Bild från min mobil.

Jag älskar betor! Förra helgen hade vi en liten kräftskiva hemma. Då kokte jag gula och röda betor, som jag sen gratinerade under ett krämigt parmesan- och yoghurttäcke. Fast varje kväll kan ju inte vara galakväll, så här kommer ett något nyttigare, men ack lika gott recept!

Sandras sensommarsallad, ca 4 portioner

ca 200 g bladgrönt, gärna ruccola. Den peppriga smaken av ruccolan smakar fint till de söta betorna.
8 betor, gula, röda och polka. (får du inte tag i alla sorter, så går det bra med en sort med)

Dressing
ett knippe färsk dill, ca 20 g
1 dl rapsolja
cest + saft av 1 citron
1-2 tsk honung
salt och svartpeppar

  1. Hacka dillen och rör ihop dressingen. Smaka av med salt och peppar. Ställ åt sidan till servering.
  2. Skala alla betor. Använd t.ex en potatisskalare.
  3. Skiva betorna tunt med hjälp av en mandolin.
  4. Arrangera betor och bladgrönt på ett vackert fat och dressa precis innan servering!

TIPS!

  1. Har du inte en mandolin, så dela betorna en gång och skär så tunt du bara kan med hjälp av en vass kniv. Klödda inte med en osthyvel eller skalare. Om inte en mandolin, så har du mer kontroll med en vass kniv.
  2. Salladen passar finfint till varmrökt lax och kyckling, för den som vill ha animaliskt till.
  3. Och vill du nu inte alls käka råa betor, så är det bara att koka betorna och servera ljumna med samma tillbehör och ingredienser.

PUSS//Sandra

 

   Läs mer om
Kommentera


Annons

Annons

Laddar