Annons
Annons


Smarrig smulpaj!

Det är aldrig fel med en smulpaj, men nu är ändå bästa tiden! Skogen är full av läckra bär och i år är det verkligen blåbärets år!


Smulpaj med blåbär!

Smulpaj med blåbär!

Smulpaj är så förbannat enkelt och gott att det helt enkelt är svårt att låta bli, att både göra och att äta!
Ta dina favoritbär! Från frysen i affären, färska efter säsong eller de som är från självplocket i somras! Lägg i en form, på med massor av smuldeg och tjoff in i ugnen. Behöver nästan inget recept 😉
Jag kör nästan alltid en smuldeg på 3 dl havregryn, 2-3 dl vetemjöl, 1 dl strösocker och 250 gram riktigt smör. Smälter smöret och rör ner resterande. Ibland med någon extra smaksättning såsom vanilj, citroncest eller hackad choklad och nötter. Fyll en stor form med favoritbären och på med smuldegen. Kör in pajen i ugnen på 200° i cirka 20 minuter.

Annons

Och servera med myyyyycket vaniljsås eller vaniljglass!

P.S Jag söker ett riktigt knäckigt smulpajsrecept, du vet när smuldegen/täcket är så knaprigt att det knäcker till? Aldrig lyckats själv och inte hittat något färdigt recept som är så. Mejla mig om du har just ett sådant recept sandra.palmqvist@allers.se

Puss//Sandra

   Läs mer om
Kommentera


Annons

Annons

Laddar