Annons
Annons


Smarrigt tilltugg – krispigt skinkchips med ärtpesto!

Gott och enkelt tilltugg! Perfekt att bjuda på innan middagen. Ärtpeston är även fin till en nykokt pasta!


Ärtpesto med skinkchips.

Ärtpesto med skinkchips.

Skinkchips med ärtpesto

 

• 2 pers •ca 15 min

100 g lufttorkad skinka, ca 8-10 skivor
2 dl frysta gröna ärtor, tinade
½ dl olivolja
1 dl riven parmesan, ca 50 g
1 liten vitlöksklyfta
salt och peppar.
några droppar citronsaft

Annons

 

1. Sätt i gång ugnen på 200°. Lägg ut skinkan plant på en bakpapperklädd plåt. Tillaga i ugnen ca 10-12 minuter. Låt svalna.

2. Skala och riv vitlöken. Lägg i ett högt, smalt kärl med resterande ingredienser och mixa ihop med en stavmixer. Smaka av med salt och peppar och några droppar citronsaft

 

Recept/styling: Sandra Palmqvist

Fotograf: Ralph Månsson

   Läs mer om
Kommentera


Annons

Annons

Laddar