Annons
Annons


Tokgod laxtårta!

Denna paj är omtyckt av både vuxna och barn! Ett extra plus är att den är enkel att göra och går bra att förbereda dagen innan.


Ett glas vitt vin och denna laxtårta sitter som en smäck!

Ett glas vitt vin och denna laxtårta sitter som en smäck!

Enkel paj med varmrökt lax
•4-6 •1h

botten:
200 g kavring
100 g smör
Fyllning:
200 g varmrökt lax
40 g röd valfri rom
3 dl gräddfil
2 gelatinblad
1/2 rödlök
1 dl hackad gräslök, ca 20 g
salt och peppar
3 salladslökar
Till servering
Kylt vitt vin
röd rom

1. Lägg gelatinet i kallt vatten. Finhacka rödlöken. Hacka gräslöken.
2. Smält smöret. Mixa kavringen till smulor. Rör ihop och tryck ut i en avlång pajform med avtagbar botten. Ca 10 x 20 cm i storlek. Sätt i kylen.
3. Smält gelatinet i en kastrull försiktigt på låg värme. När smält dra av från värmen och rör ner gräddfil, rödlök, rom och gräslök. Smaka av med salt och peppar.
4. Ta ut kavringsbottnen. Häll över smeten. Bryt ner laxen i mindre bitar och lägg på och om du vill mer rom och salladslök. Låt stå minst 1,5 h i kyl.

Puss//Sandra

   Läs mer om
Kommentera


Annons

Annons

Laddar