Annons
Annons


Vegetarisk tomatsill – recept

Fler väljer att äta mer vegetariskt! varför inte prova en vegetarisk sill på julbordet? Enklare och godare än vad du tror.


Vegetarisk sill är enkelt att göra!

Vegetarisk tomatsill på aubergine

Den här vegetariska sillen funkar fint att göra även med andra smaksättningar, till exempel en kräm med saffran och cheddar eller varför inte prova en klassisk brantevikssill?

Annons

• 4 pers eller 10 bufféportioner • 20 min + tid att dra
1 aubergine, ca 400 g
2 msk vitvinsvinäger
½ tsk salt
1 gul lök
½ stor röd chili
olja till stekning
2 msk strösocker
400 g krossade tomater
salt och peppar

1.Skala auberginen och skär den i små sill-liknande bitar. Lägg bitarna i en kastrull med vinäger och salt. Tillsätt vatten så det täcker. Sätt på ett lock, låt koka upp och sjuda i 2–3 minuter. Häll av vattnet och låt svalna. (så här långt gör du oavsett vilken smaksättning du väljer, och du kan i princip välja vilken du vill).
2.Skala och hacka löken. Hacka chilin. Fräs i olja ihop med sockret i några minuter. Tillsätt krossade tomater och låt sjuda i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
3.Låt tomatsåsen svalna och blanda den sedan med auberginen. Låt stå minst ett dygn före servering för bästa smak.

PUSS//Sandra

Av Sandra Palmqvist
Foto Christina Uhlin

   Läs mer om
Kommentera


Annons

Annons

Laddar