Annons
Annons


Vilda smaker i provköket!

Förra veckan kom det gedigna paket till redaktionen! 9 lådor fulla med rucola, ängssyra, svartkål, citronmålla, krasse, vitlöksgräs och mycket mer! En del delades ut, men det mesta hamnade faktiskt i vårt provkök!


Jag tog hjälp av Lars, vår fotoassistent. Lars har väldigt god hand med växter och odlar privat världens finaste chili.
Örterna sattes i krukor. Jag plitade ner mina kråkfötter på små skyltar med örtens namn, och nu lyser örterna upp provköket. 9 krukor blev det allt som allt. Tyckte det gav en riktigt härlig känsla till provköket och jag är helnöjd!

Annons

Så här tar du hand om dina färska kryddor bäst!





Matsafari i dansk natur – Läs mer om vilda ätliga växter här!

Det går att plocka vilda örter och växter runtom i landet. Vid både sjö, hav, på ängar och åkrar. Men ibland hinner man inte själv eller har helt enkelt inte intresset av att göra det. Och ibland vågar man inte plocka, för man vet inte om det är ätbart eller inte.
Svegros senaste satsning är just att odla några vilda örter.
Företaget ägs och drivs av Familjen Norman sedan 1960 på Färingsö, utanför Stockholm. Man odlar och marknadsför färska ekologiska örter och sallat i kruka, samt potatis året om.
På deras hemsida finner du mer fakta om örterna och många recept!

PUSS//Sandra

   Läs mer om
Kommentera


Annons

Annons

Laddar