Annons
Annons


Vildplockat – ätbart från naturen

De flesta känner till och både maskoros, ängssyra och ramslök från naturens skafferi! Men vet du vad våtarv, ryssgubbe, mandelriska och odon är? Niki Sjölund är kocken som lämnar köket för naturen och plockar vilda växter och säljer till toppkrogar. Nu har han skrivit en bok om allt man behöver veta om just naturens skafferi.


Vildplockat - atbart från naturen
I boken får du inte bara lära dig känna igen de olika växterna och vart de växer, då får även riktigt bra tips på hur du förvarar och förädlar det du plockat. Vilket som är bäst att frysa, hur du fryser. Torkning, sylta och safta. Fina tips på hur du bl.a gör te på björkblad och även hur du gör egen granskottssirap.
Vildplockat - atbart från naturen1

Annons

Författare: Niki Sjölund
Fotograf: Knotan & Niki Sjölund

Förlag: Natur & kultur

   Läs mer om
Kommentera


Annons

Annons

Laddar