Annons
Annons


Årets bagare 2017

Vinnaren i Årets bagare 2017 är nu korad! Ått Padtum Söderstöm som arbetar på Vår Gård i Saltsjöbaden kammade hem den ärofyllda titeln Årets Bagare.


Årets bagare 2017

Årets bagare 2017

”– Det här känns helt fantastiskt! Jag har verkligen lagt ner hjärta och själ för att förbereda mig så mycket som möjligt inför Årets Bagare och har idag fått ett kvitto på att mitt hårda arbete under flera år har givit resultat.

Annons

Jag har fokuserat på att variera både form och smak i mina bakverk och därför använt mig av flera olika tekniker, något som visade sig ge utdelning. Min man Adam har stöttat och coachat mig, precis som jag gjorde när han vann 2014. Det känns så roligt att vi delar kärleken till yrket”.

Säger Ått Padtum Söderstöm, vinnare i Årets Bagare 2017.

Tävlingen bestod av sju olika delmoment där finalisterna skapade baguetter, kuvertbröd, croissanter, pain au chocolat, vetebullar, matbröd samt varsitt bröd baserat på en hemlig råvarukorg som de fick tilldelad genom lottning.

Ått Padtum Söderström, 26 år, är ursprungligen från Bangkok i Thailand och har senare bott och studerat i Borlänge. Idag arbetar hon som bagare och konditor på Vår gård i Saltsjöbaden. Ått studerade bageri och konditori på gymnasiet och fortsatte sedan vid Kristianstads yrkeshögskola, där hon 2013 utsågs till Årets Gesäll. Ått har tidigare tävlat i bland annat SM Unga Bagare och Dessertmästarna på Kanal 5. Hon har även varit medlem i det Svenska Juniorbagarlandslaget.

Källa och bild: Årets bagare

   Läs mer om
Kommentera


Annons

 


Laddar