Annons
Annons


Att leva för att äta eller äta för att leva?


Senaste veckorna så har jag besökt lite mässor och varit på olika föreläsningar.

Jag har besökt Nordic Organic Food fair i Malmö, Älska Mat i Malmö. Varit på livsmedelsakademins dag, lyssnat på föredrag. Och naturskyddsföreningen var på besök i huset och berättade om världens fiskbestånd.

Annons

Man vet om att det är lite illa ställt här och var. Stora industrijättar plöjer och skövlar till lidandet av både människor, djur och natur.

Jag kan känna att man blir lite avtrubbad. Men det är bra att bli uppdaterad. Lite repetition så sitter det snart! Det handlar inte om att man ska ändra allt direkt, men lite och ibland. Det behöver varkens bli dyrt eller konstigt.

Det kommer vi rätt långt med.

Rawfood föreläsning på Nordic Organic Food Fair.

Rawfood föreläsning på Nordic Organic Food Fair.

Nyttiga tips!

Nyttiga tips!

Livsmedelsakademins dag. Föreläsning; Anna-Maria Corazza Bildt

Livsmedelsakademins dag. Föreläsning; Anna-Maria Corazza Bildt

 

Vi gör alla våra egna val. I livet, kärleken, karriären, men vill du påverka och ändra något så måste du själv hjälpa till!

Vi gör också våra egna val angående vad vi sätter fram på vårt middagsbord. Jag själv äter det mesta, både kött, fisk och vegetariskt. Och ibland alldeles för stora mängder bakverk..

Om någon har valt att bli vegan, endast äta fisk, ej äta kött eller utesluta mejeriprodukter ur sin kost så är det deras val och inte mitt.

Jag försöker göra medvetna val när jag handlar råvaror. Lyckas inte alltid, men jag försöker. Och om alla försöker lite, så kan vi påverka matindustrin till det bättre!

Mindre tillsatser, mindre matfusk. Och visst är det roligare att veta att lammet/grisen hade ett jäkligt trevligt liv innan det hamnade på din tallrik?

I allt detta, oavsett vilken kostcirkel man valt att äta efter så kan vi alla göra medvetna val. Det betyder inte att du som militant köttätare ska bli vegan eller att nu får du endast handla ekologiskt!

Absolut inte! Men när du tex köper fisk, köp kravmärkt kanske varannan gång du köper din lax. Ät en kotlett på 120 gram istället för 200 gram. Drick en grön smoothie på ekologiskt frukt och grönt till frukost 2 ggr/vecka. Små, små val, men om vi alla gör det så kan det bli en skillnad. Ställ krav! Be din butik ta hem kravodlade råvaror och produkter och ge fan i att köpa tigerräkorna!!

(Och undrar du varför du ska strunta i just den räkan så är det bara att gå in på www.youtube.com sök på naturskyddsföreningen så kan du se små filmer om varför!)

Visste du förresten att var fjärde matkasse i varje hushåll slängs? Det äts inte upp. Det är matsvinn. Ganska mycket tycker jag! Och var ovanstående lite jobbigt och tråkigt att läsa kommer nedan några lättsamma bilder…

 

På livsmedelsakademins dag bjöds det på blodkorv!

På livsmedelsakademins dag bjöds det på blodkorv!

Vårt julmagasin har kommit ut i butik!

Vårt julmagasin har kommit ut i butik!

Kärlek i form av en underbar råvara; potatis!

Kärlek i form av en underbar råvara; potatis!

Så har det provlagats i sedvanlig ordning....

Så har det provlagats i sedvanlig ordning….

....och bränt några grytor...i sedvanlig ordning...

….och bränts några grytor…i sedvanlig ordning…

 

Puss och kram! Och ni vet väl om att Allers finns på Instagram?!  Sök på Allers_se

NynySandra

 

 

 

 

 

 

 

   Läs mer om
Kommentera


Annons

 


Laddar