Annons
Annons


Bästa broccoli och ostsnackset!

Skippa tacofredagen och gör dessa små läckerbitarna! Jag lovar att du inte blir besviken!


Broccoli på ett annorlunda sätt!

Broccoli på ett annorlunda sätt!

Broccoli- och ostbites med currydippa

•12 st  •40 min

300 g broccoli, ca 1 st
½ dl riven vällagrad ost
½ dl ströbröd
1 ägg
½ tsk av vardera salt/peppar

currydippa
½-1 msk curry
2 dl tjock youghurt
½ dl tärnad gurka
salt och peppar
Ev några droppar citronsaft för lite syra

Annons

 

1. Dela broccolin och koka i cirka 2 minuter. Kyl ner och låt rinna av ordentligt. Hacka fint. Så fint du bara kan. Om du använder matberedaren så max 2-3 ”pulstag”.
2. Krama ur och blanda ihop med ost och ströbröd, salt, peppar. Forma 12 små ”järpar” med hjälp av händerna. Behöver inte vara perfekta! Lägg på en bakpapperklädd plåt.
3. Sätt in i övre delen av varm ugn på 225°, tillaga i ca 15 minuter. Vänd och tillaga ytterligare 10-15 minuter.
4. Rör ihop såsen. Smaka av med salt och peppar till önskad smak.

Recept Sandra Palmqvist
Bild Ralph Månsson

   Läs mer om
Kommentera


Annons


Bästa broccoli och ostsnackset!

Skippa tacofredagen och gör dessa små läckerbitarna! Jag lovar att du inte blir besviken!


Broccoli på ett annorlunda sätt!

Broccoli på ett annorlunda sätt!

Broccoli- och ostbites med currydippa

•12 st  •40 min

300 g broccoli, ca 1 st
½ dl riven vällagrad ost
½ dl ströbröd
1 ägg
½ tsk av vardera salt/peppar

currydippa
½-1 msk curry
2 dl tjock youghurt
½ dl tärnad gurka
salt och peppar
Ev några droppar citronsaft för lite syra

Annons

 

1. Dela broccolin och koka i cirka 2 minuter. Kyl ner och låt rinna av ordentligt. Hacka fint. Så fint du bara kan. Om du använder matberedaren så max 2-3 ”pulstag”.
2. Krama ur och blanda ihop med ost och ströbröd, salt, peppar. Forma 12 små ”järpar” med hjälp av händerna. Behöver inte vara perfekta! Lägg på en bakpapperklädd plåt.
3. Sätt in i övre delen av varm ugn på 225°, tillaga i ca 15 minuter. Vänd och tillaga ytterligare 10-15 minuter.
4. Rör ihop såsen. Smaka av med salt och peppar till önskad smak.

Recept Sandra Palmqvist
Bild Ralph Månsson

   Läs mer om


Annons

Laddar