Annons
Annons


Bästa skaldjurssoppan till nyårsmiddagen!

Är inte nyårsmenyn spikad än? Här kommer bästa skaldjurssoppan till nyårsmiddagen! Ett bra alternativ till den klassiska hummersoppan!


Krämig kräftsoppa!

Krämig kräftsoppa!

KRÄMIG KRÄFTSOPPA

En enkel soppa med mycket smak! Perfekt till nyårsmiddagen!

6 port 1 ½ timme

 

10 hela kräftor, från frysen

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

1 liten morot

1 fänkål

1/2 dl tomatpuré

1 msk dillfrö

Annons

1 msk smör

1 liter blandad fiskbuljong av flaska eller tärning

3 dl vispgrädde

salt och peppar

 

  1. Lägg kräftorna i dubbla plastpåsar. Slå sönder de rejält med hjälp av något hårt såsom en brödkavel, kastrull eller köttbankare. Skala och finhacka lök och vitlök, skala/ansa morot och fänkål och skär ner i mindre bitar.
  2. Fräs allting mjukt, tills fin färg, i en gryta med lite smör. Tillsätt dillfrö och tomatpuré och bryn några minuter till.
  3. Slå på buljongen och låt småkoka utan lock i ca 20 minuter.
  4. Sila, tillsätt grädden och smaka av med salt och peppar.

Servera med valfritt bröd!

Av Sandra Palmqvist

   Läs mer om
Kommentera


Annons


Bästa skaldjurssoppan till nyårsmiddagen!

Är inte nyårsmenyn spikad än? Här kommer bästa skaldjurssoppan till nyårsmiddagen! Ett bra alternativ till den klassiska hummersoppan!


Krämig kräftsoppa!

Krämig kräftsoppa!

KRÄMIG KRÄFTSOPPA

En enkel soppa med mycket smak! Perfekt till nyårsmiddagen!

6 port 1 ½ timme

 

10 hela kräftor, från frysen

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

1 liten morot

1 fänkål

1/2 dl tomatpuré

1 msk dillfrö

Annons

1 msk smör

1 liter blandad fiskbuljong av flaska eller tärning

3 dl vispgrädde

salt och peppar

 

  1. Lägg kräftorna i dubbla plastpåsar. Slå sönder de rejält med hjälp av något hårt såsom en brödkavel, kastrull eller köttbankare. Skala och finhacka lök och vitlök, skala/ansa morot och fänkål och skär ner i mindre bitar.
  2. Fräs allting mjukt, tills fin färg, i en gryta med lite smör. Tillsätt dillfrö och tomatpuré och bryn några minuter till.
  3. Slå på buljongen och låt småkoka utan lock i ca 20 minuter.
  4. Sila, tillsätt grädden och smaka av med salt och peppar.

Servera med valfritt bröd!

Av Sandra Palmqvist

   Läs mer om


Annons

Laddar