Annons
Annons


Boktips för foodies

Holy Smoke BBQ i Bräcke och stjärnkocken Titti Qvarnström står bakom två av årets nu hetaste kokböcker! Riktigt fina boktips för foodies.


Boktips for foodies

Titti har varit min idol i många år. Hon är helt enkelt grym! Det som gör att hon höjer sig över så många andra kockar, är inte bara hennes kunskap och lust till mat, utan det är Tittis ödmjukhet och intresse att höja andra personer som på något sätt sysslar med mat. Att jobba tillsammans och inte mot varandra.
Och det är precis det hon gör i Malmö Cooking – min stad, vår mat. I boken får vi träffa surtanter, dessertkockar som gör revolt, läsa om det palestinska mejeriet som i mina ögon gör något av de vackraste produkterna i Malmö. Stadsodling och givetvis finns det recept och vackra matbilder. Det går inte, att inte köpa denna boken.
Bakom boken står även matskribenten Karin Ericson och fotograf är Christoffer Lomfors.

Annons

Boktips nummer två är inte mindre än folkliga Holy smoke BBQ första kokbok. Den kan kännas lite grabbig, men kom igen! Det är rök, kött, grönsaker och t.o.m en skånsk äggakaga med. Holy smoke har blivit ett utflyktsmål och det är mer folkligt än rock n´roll. Så även boken när du läser den. För som boken ovan, lagar du inte bara recepten och tittar på bilderna. Du läser den.
Bakom boken står givetvis upphovsmakaren till Holy Smoke, Johan Fritzell och hans vapendragare Johan Åkerberg. Fotograf ingen mindre än David Back.

 

PUSS//Sandra

   Läs mer om
Kommentera


Annons

 


Laddar