Annons
Annons


Dags för rabarber!

Älskar du rabarber? Då kan du inte missa denna bok. Full med härliga recept, historik och även odlingstips!


Mmm....

Mmm….

Rabarberkräm

♥ 4-6 port

1 vaniljstång
5 dl vatten
1 dl strösocker
1 dl ljust muscovadosocker
1 kg rabarber
3 msk potatismjöl

  1. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna.
  2. Koka upp vattnet i en kastrull tillsammans med fröna, vaniljstången, strösocker och muscovadosocker.
  3. Tvätta rabarberstjälkarna och skär i små bitar. Lägg bitarna i sockerlagen och sjud sedan på svag värme i ett par minuter.
  4. Rör ut potatismjölet i lite vatten och häll i under omrörning. Fortsätt sjuda tills krämen tjocknat. Förvaras i kyl.

Boken hittar du bl.a på Bokförlaget arena!

Annons

Skribent är Ingar Nilsson och fotograf är Charlotte Gawell.

Rabarber

   Läs mer om
Kommentera


Annons


Dags för rabarber!

Älskar du rabarber? Då kan du inte missa denna bok. Full med härliga recept, historik och även odlingstips!


Mmm....

Mmm….

Rabarberkräm

♥ 4-6 port

1 vaniljstång
5 dl vatten
1 dl strösocker
1 dl ljust muscovadosocker
1 kg rabarber
3 msk potatismjöl

  1. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna.
  2. Koka upp vattnet i en kastrull tillsammans med fröna, vaniljstången, strösocker och muscovadosocker.
  3. Tvätta rabarberstjälkarna och skär i små bitar. Lägg bitarna i sockerlagen och sjud sedan på svag värme i ett par minuter.
  4. Rör ut potatismjölet i lite vatten och häll i under omrörning. Fortsätt sjuda tills krämen tjocknat. Förvaras i kyl.

Boken hittar du bl.a på Bokförlaget arena!

Annons

Skribent är Ingar Nilsson och fotograf är Charlotte Gawell.

Rabarber

   Läs mer om


Annons

Laddar