Annons
Annons


Ekologiska primörer!


Krispig sparris, söta, saftiga meloner och frisk rabarber är några av alla frukter och grönsaker som du kan välja att äta ekologiskt i sommar. Årstiderna är företaget som erbjuder och levererar ekologiska råvaror som är bra för både dig och miljön. Direkt till din dörr!

Annons

Sparris är för mig primör nr 1. På Årstiderna säljs grön och vit sparris både för sig och i blandade knippen.

Rabarber är egentligen inte en frukt utan en grönsak. Rabarberpaj gör de flesta, men även saft, chutney, kakor, parfait och sylt. Rabarberkompott är t.ex ett gott tillbehör till kyckling och stekt sill eller lax. Årstiderna har ekologisk rabarber för 98 kr för 2 kg.

De erbjuder även ekologiskt odlade meloner som levereras i lådor direkt till dörren. En låda med 3-4 olika ekologiska meloner kan exempelvis innehålla: Vattenmelon, Galia, Nätmelon, Honungsmelon, Cantaloupmelon och Piel de Sapo.
En låda på ca 3 kg kostar ca 110 kr/låda.

Matiga tips om rabarber, melon och sparris!

1. Melon är gott att blanda i sallader, testa exempelvis melon och fetaost. Fin sälta från osten mot den söta melonen!
2. Dela en Galia-melon och fyll halvorna med färska hallon och du har en fantastisk efterrätt.
3. Grön sparris blir godast om du steker eller grillar den.  Toppa gärna med flingsalt och parmesanost då du serverar även god att skiva i mindre bitar och äta rå i sallader.
4. Vit sparris måste skalas och sjuda i ca 7-10 min. servera gärna med citronhollandaisesås till.
5. Lukta på melonen, om den doftar fruktigt och blommigt är den mogen. (fungerar dock inte på vattenmelon) är rik på både A, B och C vitamin. Innehåller också aminosyror som kroppen omvandlar till Arginin som har positiva effekter på både immunförsvaret och hjärtat. *

*Källa: dinavitaminer.se och lansstyrelsen.se

   Läs mer om
Kommentera


Annons

 


Laddar