Annons
Annons


Enkel äppelmos

Jag är för gammal för krångel. Det ska gå snabbt och helst vara enkelt. Så här gör jag mitt äppelmos!


Enkelt och gott. Inga konstigheter.

Enkelt och gott. Inga konstigheter.

Man kan krångla till det eller så gör man det enkelt. Jag är lite förbi det där med söta burkar med hemkokt till höger och vänster (kan bero på att jag spillt sötklistrig lag varenda morgon när jag tar av mina inlagda gurkor…)

Annons

Just nu kör vi äppelmos ”pö om pö”. D.v.s vi kokar en liten sats, så pass liten att den klarar sig utan konserveringsmedel i kyl i 7-10 dagar, och lägger upp i ett vanligt kärl med lock. Gärna stapelvänligt.

Jag tar valfri mängd äpplen, ser till att de är rena från smuts, lägger i en kastrull, på med vatten så att det precis täcker och på med socker och ett lock (till cirka 5 äpplen är 1/2 dl bra att börja med). Låt sjuda upp och småkoka cirka 10-15 minuter. Du ser när det börjar bli mosigt. Mixa med stavmixer om du vill eller koka sönder ännu mer. Smaka av med mer socker. Sockret smälter av värmen under omrörning. Låt svalna och sätt sen i kylen. Voila!

P.S Givetvis får du om du vill lägga upp i söta syltburkar. Skriv en ettikett med om du vill. Annars leta reda på äpplen som är riktigt röda, så nästan fruktköttet är rosafärgat närmst skalet. Då blir det rosa äppelmos!

PUSS//Sandra

   Läs mer om
Kommentera


Annons

 


Laddar