Annons
Annons


Enkel förrätt med löjrom och ost!

Gillar du löjrom? Gillar du ost? Gillar du snabblagade och enkla förrätter? Då måste du testa detta receptet!


enkel-forratt-med-lojrom

Sandras ostentré
En väldigt enkel förrätt, men så himla god! Går bra att göra dagen innan, men rumstemperera före servering, ca 40 minuter.
• 4 pers • 45 min
4 ägg
2 dl vispgrädde
2 dl grovriven vällagrad hårdost
Tillbehör
1 liten rödlök
50 g löjrom eller annan finkornig rom
crème fraiche

Annons

1.Sätt ugnen på 100°, gärna varmluft. Rör ihop ägg, grädde och riven ost. Skala och finhacka löken, lägg åt sidan.
2.Häll upp äggblandningen i fyra värmetåliga skålar eller djupa tallrikar. Tillaga i 30–35 minuter. Vicka lite på tallriken, smeten ska gunga lite i mitten men inte vara ogräddad.
3.Låt svalna och lägg sedan på rom, crème fraiche och lök.
Tips!
Om du häller smeten i en låg vid ugnsform, ca 15×15 cm, och bakar av hela, så blir det även ett utmärkt tilltugg. Du skär i små bitar och garnera med rom, crème fraiche och lök! Ev kortare tillagningstid, ca 15 minuter.

PUSS//Sandra

   Läs mer om
Kommentera


Annons


Enkel förrätt med löjrom och ost!

Gillar du löjrom? Gillar du ost? Gillar du snabblagade och enkla förrätter? Då måste du testa detta receptet!


enkel-forratt-med-lojrom

Sandras ostentré
En väldigt enkel förrätt, men så himla god! Går bra att göra dagen innan, men rumstemperera före servering, ca 40 minuter.
• 4 pers • 45 min
4 ägg
2 dl vispgrädde
2 dl grovriven vällagrad hårdost
Tillbehör
1 liten rödlök
50 g löjrom eller annan finkornig rom
crème fraiche

Annons

1.Sätt ugnen på 100°, gärna varmluft. Rör ihop ägg, grädde och riven ost. Skala och finhacka löken, lägg åt sidan.
2.Häll upp äggblandningen i fyra värmetåliga skålar eller djupa tallrikar. Tillaga i 30–35 minuter. Vicka lite på tallriken, smeten ska gunga lite i mitten men inte vara ogräddad.
3.Låt svalna och lägg sedan på rom, crème fraiche och lök.
Tips!
Om du häller smeten i en låg vid ugnsform, ca 15×15 cm, och bakar av hela, så blir det även ett utmärkt tilltugg. Du skär i små bitar och garnera med rom, crème fraiche och lök! Ev kortare tillagningstid, ca 15 minuter.

PUSS//Sandra

   Läs mer om


Annons

Laddar