Annons
Annons


Enkel fryst halloncheesecake – recept

Här är ett recept på en mycket enkel, fryst halloncheesecake! Botten är gjord på oreokakor. Välj antingen frysta eller färska hallon!


Fryst cheesecake med hallon och oreos

Fräsch cheesecake! Gillar du inte hallon kan du ta blåbär eller björnbär.

Den här frysta cheesecake är ljuvlig och har somrig smak av hallon!

Den här frysta cheesecake är ljuvlig och har somrig smak av hallon!

12 bitar 1 timme

Botten
1 pkt oreokakor, ca 150 g
50 g smör

Hallonsylt
250 g hallon (om frysta tänk på att de avger mer vätska än frysta)
syltsocker till 250 g bär enl anvisning på paketet

Annons

Fyllning
400 g naturell färskost
1 ½–2 dl florsocker
3 dl vispgrädde

fryst halloncheesecake sitter som en smäck denna varma sommar!

fryst halloncheesecake sitter som en smäck denna varma sommar!

Tips!

Vill du inte koka egen bärkräm att ha i kan du röra ner 1–2 dl lös bärsylt av valfri sort.
Den frysta cheesecaken är enkel att göra, och det går utmärkt att byta mejeriprodukter och glutenprodukter rakt av, med samma mängd, mot laktosfritt och glutenfritt.

Gör så här!
Botten: Krossa kexen. Smält smöret och blanda med kexsmulet. Tryck ut i en bakpappersklädd kvadratisk form, ca 20×20. Ställ kallt.
Sylt: Lägg hallon och syltsocker i en kastrull och sjud ihop. Låt svalna, sila bort kärnorna och låt sedan kallna.
Fyllning: Vispa färskosten mjuk med florsockret, vispa grädden fluffig i en annan skål, vänd sedan ihop och häll över kexbottnen.
Klicka ner hallonsylten i fyllningen och gör mönster med en gaffel. Ställ i frys minst 3 timmar.
Låt stå i rumstemperatur 20 minuter innan servering. Garnera, om du vill, med mer hallon och oreokex.

Lite extra hallon och oreos sidan om till den frysta cheesecaken är aldrig fel!

Lite extra hallon och oreos sidan om till den frysta cheesecaken är aldrig fel!

 

Recept och bild: Sandra Palmqvist

   Läs mer om
Kommentera


Annons

 


Laddar