Annons
Annons


Enkel och vacker påsktårta!

Snart är det dags för min absoluta favorithögtid! Nämligen påsken! Och vad passar då bättre än en enkel påsktårta. I receptet används färdiga tårtbottnar, men givetvis kan du baka en enkel sockerkaka och använda till tårtbottnar.


Enkel tårta som du kan garnera med vad du vill. Jag garnerade givetvis med påskgodis.

 

Enkel och vacker påsktårta

14 bitar

2 pkt färdiga tårtbottnar, 3-delad, totalt 6 rundlar

Hallonmousse
2 gelatinblad
100 g vit choklad
5 dl frysta hallon
1 dl strösocker
3 dl vispgrädde

Garnering
100 g kokosflingor
2–3 droppar gul hushållsfärg
3 dl vispgrädde
3 dl blandat påskgodis, t ex choklad- och marsipanägg
citronmeliss
ev färska hallon

Annons

Saftig sockerkaka – recept (receptet fungerar ypperligt att baka i en rund springform med)

  1. Färga kokosflingorna till garneringen gula och ställ åt sidan.
  2. Hallonmousse: Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Hacka chokladen fint. Sjud ihop hallon med strösocker på låg värme i en kastrull, låt svalna helt.
  3. Vispa grädden och vispa ner de avsvalnade hallonen. Smält ihop lite av hallongrädden med de urkramade gelatinbladen i en kastrull. Vispa sedan ner det i moussen. Vänd sist ner chokladhacket. Låt stå kallt ca 1 timme.
  4. Fördela hallonmoussen på fem av de sex tårtbottnarna och lägg ihop. Den sjätte läggs på toppen utan hallonmousse ovanpå.
  5. Vispa grädden och bred på tårtan samt runtom. Strö på kokosen och garnera med godis, citronmeliss och hallon.

Tips!
Tårtan går bra att lägga ihop dagen före servering. Garnera vid servering.
Det funkar även med ett paket tårtbottnar, då blir lagren med mousse tjockare. Beräkna då tårtan till 8–10 portioner.

 

Recept: Sandra Palmqvist
Foto: Sandra Palmqvist, Christina Uhlin

Bild från Fotograf Kickis kamera.

 

 

 

   Läs mer om
Kommentera


Annons

 


Laddar