Annons
Annons


Enkel påskkaka

Påsken är min favorithögtid! Och i sedvanlig tradition firas långfredagen i Lövestad hos mormor. Oavsett vart du firar påsk så är nedanstående kaka ett fint tips. En riktig påskkaka! Inget svårt, inga konstiga ingredienser. Och framförallt väldigt god! Kakan och receptet är tillägnat min mormor Brita.


Enkel paskkaka

Enkelt chokladgodis till påsk!

Mormor Britas rustika mandel- och persikokaka

12 bitar, ca 1 h 30 min

200 g skållad mandel
200 g mjukt smör
3 dl strösocker
4 ägg från glada höns
finrivet skal av 1 citron
finrivet skal av 1 apelsin
400 g grovriven mandelmassa
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 krm salt
persikohalvor på burk, ca 500 g avrunnen vikt

Annons

Påskprylar vi minns från förr!

  1. Sätt igång ugnen på 175 grader och låt persikorna rinna av i en sil. Kör mandeln i en matberedare till mellangrov textur, dvs varken hackat eller malet. Lite både och.
  2. Vispa smör, citruscest och socker poröst med en elvisp. Sänk hastigheten och tillsätt äggen ett i taget.
  3. Blanda ihop mjöl, bakpulver och salt. Rör för hand ner det torra i ägg- smörvispet tillsammans med mandelmassan. Blanda väl.
  4. Häll upp smeten i en välsmord och bröad rund form på 24 cm i diameter och ca 10 cm hög.
  5. Lägg ner persikorna med den kupade sidan upp och baka i nedre delen av ugnen i 50-60 minuter. Lägg över en bit folie mot slutet om kakan börjar bli mörk. Känn med sticka så klar. Lite kladdig i mitten är ok, men ej rinnig konsistens.

Servera med en klick vispad grädde!

Påskgodis – gör marshmallowsägg som proffsen!

Puss//Sandra

Bild: privat Instagram
Recept: Sandra Palmqvist

 

   Läs mer om
Kommentera


Annons

 


Laddar