Annons
Annons


Enkel rostad tomatsallad med mozzarella

Inget slår en enkel och rustik tomatsallad med mozzarella! När den dessutom är rostad ihop med vitlök, aubergine och zuccini, blir den riktigt matig och smakrik!


Denna enkla tomatsallad får extra skjuts genom att en del av tomaterna rostas lätt med olja, vitlök och en nypa socker.

Denna enkla tomatsallad får extra skjuts genom att en del av tomaterna rostas lätt med olja, vitlök och en nypa socker.

Detta var så in i nordens, himla gott! Ville liksom inte att det skulle ta slut!

Nu har jag inte ett direkt recept att dela med mig av. Mer riktlinjer och tips.

Se till att du har bra råvaror. Mina tomater kom från Viken och den krämiga mozzarellan kom från Ådala gård. Ett micromejeri och gårdsbutik som även kan husera en del matgäster på plats. Malin som driver Ådala gård är är inte bara grym på det hon producerar, hon är även en superskön böna. Är du i Skåne så är ett besök ett måste. Mejeriet är ett av norra Europas minsta mejerier och osten ystas i en hundraliters kokgryta från 1987.

Annons

Jag använde ca 400 g tomater i olika former och färger, men mestadels de av mindre storlek. 2/3 delade jag och sauterade i lite olja med riven vitlök och någon nypa socker. Även en nypa malen kanel åkte med och en bit zuccini och en bit aubergine. Det fick stå och småsjuda sakta tills det blev lite såsigt. Under tiden stod mozzarellan och blev rumstempererad och jag hackade blasten av knippelök och delade resterande tomater.

Sen åkte allt upp i två tallrikar till mig och sambon. Till detta hade vi surdegsbröd (inte hembakat) och min nya craving: Brynt Bregott!!

Brynt smör har varit på tapeten länge på restauranger och hemma hos foodies. Det är enkelt att göra det själv, men desto bekvämare att köpa det färdigt. Hade gärna fått smaka liiiite mer, men ändå! Riktigt fint!

PUSS//Sandra

   Läs mer om
Kommentera


Annons

 


Laddar