Annons
Annons


Enkelt tilltugg med halloumi och pesto

Baconinlindad halloumi är klassiskt, enkelt och gott! Peston på dill gör detta enkla tilltugg till en riktig succé till både fredagsmyset som till ett glas bubbel! Dillpeston är dessutom riktigt fin till en bit grillad eller ugnsbakad fisk!


Baconhalloumi med dillpesto

Enkelt tilltugg med halloumi, bacon och dillpesto gör succé till fördrinken eller till fredagsmyset!

Enkelt tilltugg med halloumi, bacon och dillpesto gör succé till fördrinken eller till fredagsmyset!

12 st 20 minuter

Dillpesto
100 g färsk dill
1 dl pinjenötter, ca 50 g (går att byta mot skållad  mandel om du vill)
1–2 vitlöksklyftor
½ dl olivolja
1 dl rapsolja
100 g finriven parmesanost
salt och peppar
färskpressad citronsaft

Annons

Baconlindad halloumi
2 pkt halloumi
6 skivor bacon

Tips!
Dillpeston gör succé och är även gott till en bit grillad fisk!
Vill du inte använda vanligt bacon, prova med vegetariskt bacon eller kycklingbacon!

Gör så här!

Grovhacka dillen och pinjenötterna. Skala och riv vitlöken. Mixa ihop det med stavmixer tillsammans med oljan.
Vänd ner den finrivna osten. Smaka av med salt, peppar och några droppar färskpressad citron. Servera dillpeston rumstempererad. Den håller ca 2 dagar i kyl.
Skär halloumin i 12 stavar. Dela baconskivorna och rulla in varje stav med en skiva. Grilla runt om till fin färg eller stek i varm ugn på (225°) i ca 10 minuter. Vänd stavarna gärna en gång även i ugnen.

Recept och bild: Sandra Palmqvist

   Läs mer om
Kommentera


Annons

 


Laddar